Élet Öröm - 12 örök sminktipp

12 örökérvényű sminkelési tipp

Alap szabályok az igényes smink elkészítéséhez! Fiataloknak és időseknek, natúr smink és élénk színek esetén is!

12 örökérvényű sminkelési tipp

1. Minden eszközt amit a sminkeléshez használunk, hetente egyszer érdemes alaposan elmosni. Ha naponta használsz alapozót, akkor a szivacsot ( ha szivaccsal viszed fel) minden nap ki kell mosni. 

2. Alapozás előtt egy kis hidratáló krémet vigyél fel az arcodra. Nem kell sok, csak egyenletesen oszlasd el. A hidratáló krém tartósabbá teszi az alapozót, és meggátolja, hogy nap végére az alapozó összegyűljön a ráncok mélyedéseiben. 

3. Az alapozást mindig bentről kifelé végezzük. Vagyis az orrodnál indítod, és onnan haladsz a szélek felé. Fontos, hogy ügyelj a a hajtöveknél, a füleknél valamint a nyaki részre. 

4. Olyan alapozót válassz, amely fényvédőt is tartalmaz. A nyári hónapokban erős napsugárzásnak vagyunk kitéve, ami ellen a fényvédő nélküli alapozók nem nyújtanak védelmet. 

5. A szemhéjadra is vigyél egy kevés alapozót. Segít abban, hogy a szemhéjadra kent anyag tartós maradjon akkor is, ha nincs időd megigazítani napközben.

6. Soha ne válassz sötétebb alapozót a bőröd színénél! Ha sápadtnak látod magad, akkor napozz egy keveset vagy menj el egyszer-egyszer szoláriumba. A sötétebb alapozóval ugyan barnábbnak tűnik majd a bőröd, de a kritikus területeken ( hajtő, nyak, fül) látszódni fog az eltérés, és azt nagyon nehéz úgy eldolgozni, hogy ne látszódjon a különbség.

7. Nyáron megvéd minket az UV sugárzás elleni alapozó, de mit tehetünk a téli hideg, csipős, szeles időjárással szemben? A téli szezonban sokan panaszkodnak foltokban megjelenő bőrpírra, az arcbőr kiszáradására és hámlására. Ha szeretnénk ettől megóvni magunkat, akkor esténként vigyünk fel egy arcápoló éjszakai krémet, ezzel támogatva bőrünk hidratálását.

8. A pirosítót is belülről kifelé haladva alkalmazzuk. Természetesen itt nem az orrunk a középpont, hanem a pofik befelé eső része. Ez legyen a kiinduló pont, és haladjunk kifelé a járomcsont vonalát követve. Pirosítóból sem érdemes a bőrtípusunktól eltérő színűt választani, mert természetellenes hatást kelt. A kreol bőrűek válasszanak barnás hatásút, a fehérebb bőrűek pedig inkább a piros pozsgásra hajazó árnyalatút.

 

9. Színes, csillogós szájfény alá használj ajakápolót. Ez ismét inkább a téli szezonban fontos, de az év többi napján is néha-néha jót tesz a használata. Megvédi ajkunkat a kicserepesedéstől.

10. Mindig jó minőségű termékeket használj, amelyek csomagolásán fel van sorolva minden összetevő. Ezek hiányában olykor allergiás reakciók is kialakulhatnak, amelyeket jobb elkerülni. Sajnos egy-egy jobb minüségű sminknél is érhetnek minket ilyen váratlan események. Ez függ az egyén szervezetétől is, hiszen nem ugyanazokra a dolgokra vagyunk allergiásak. Ám ebben esetben kideríthető, hogy melyik összetevővel szemben van problémánk, amelyet a későbbiekben elkerülhetünk. 

11. Ha valamelyik termékünk lejárt, semmiképp se kenjük magunkra. Miből lehet észrevenni, ha valami lejárt?  Az alapozónak megváltozik az állaga, a rúzsnak elvész a kellemes illata, a szemceruza pedig egyszerűen már nem fog.

12. Az arcod napi tisztításához használj egy külön törölközőt, amelyet 4 naponta cserélj le. A törölköző összegyűjti az elhalt hámsejteket, illetve azokat a piszkokat, szennyeződéseket, amelyeket beledörzsölsz az arcodról.