Élet Öröm - Kellemetlen lenti szagok ellen

A nőgyógyász nem írja fel, mert receptre nem kapod meg. Otthon azonban gyorsan kikeverheted – megszüntetni a gyulladást, elpusztítja a gombákat, baktériumokat és elűzi a rossz szagokat.

A folyással küzdő nők nagy része takargatja, titkolgatja, és sajnos már csak akkor fordul orvoshoz, amikor nagy a baj. A titkolt és szégyellt folyás betegségtudattal tölti el a nőket, ami viszont pszichikailag szül majd egyre több női problémát. Pedig a nőgyógyászati folyás az egyik legkönnyebben megelőzhető és kezelhető probléma.

Ha antibiotikumot szedsz valamilyen egészségügyi problémára, az esetek többségében számítanod kell arra, hogy felbolydul a hüvelyed pH-ja, és gombás fertőzés jelenhet meg. Az antibiotikum mellett baktériumos fertőzésed is lehet odalenn, ami szintén kellemetlen folyással és szaggal járhat.

Az állandósult stressz legyengítheti az immunrendszert, és a stresszhormonok túlzott termelődése hormonzavart okozhat, ami szintén kóros folyáshoz vezethet.

De ne aggódj! Az alábbi otthoni praktikák segítenek normalizálni a hüvely mikroflóráját, és megszüntetni a hüvelygyulladás nem kívánatos jeleit.

Ecetes borogatás

Keverj össze 2 evőkanál 10 %-os  ecetet 1 liter forrásban lévő vízzel. Amikor már langyosra hűlt, öblítsd le vele a nemi szerved küldő részét. Ismételd meg a kezelést minden nap, amíg a kellemetlen tünetek meg nem szűnnek.

Kamilla Tea

Forralj fel 1 liter vizet, majd adj hozzá 2 evőkanál szárított kamillavirágot és párold 5-10 percig. Öblítsd le vele a nemi szervedet. Használd addig, amíg  tünetek meg nem szűnnek.

Citromlé

Oldj fel 1 evőkanál citromlé 1 liter langyos vízben, és ezzel mosd le, öblögesd az intim testrészedet.

Egyéb hüvelyfolyás kiegészítő kezelés természetes módszerek

Használjunk grépfruitmag cseppeket szájon át és a hüvelyben egyaránt. Belsőleg napi 2x15 cseppet vízben vagy gyümölcslében oldva, valamint készítsünk grépfruitmag cseppek hozzáadásával hüvelykúpot, vagy szerezzünk be kész Ladyvita grépfruitos hüvelykúpot.

Igyunk napi 2 evőkanálnyi olajfalevél kivonatot

Fogyasszunk napi 2x15 ml fermentált áfonyalevet.

Igyunk meg napi 1 csésze medveszőlő teát és napi 1 csésze cickafark-palástfű teát (recept lejjebb)

Vegyünk 2-3 naponta teafás-levendulás illóolajos ülőfürdőt. Tegyünk 15 cseppet mindegyik illóolajból egy lavór himalája sós (5-6 evőkanál) meleg vízbe.

Irrigáljunk levendulás-teafás-Emóciós oldattal (2 dl tisztított vízbe 2 evőkanál Emóció, 1 csepp teafaolaj, 1 csepp levendulaolaj, 1 csepp bergamott)

Erősítsük az immunrendszert béta-glükánnal, amelyek közül az Organic Force elixir áfonyát is tartalmaz. Fertőzések esetén az ImmuneAssist a legjobb.

Kenegessük a hüvelyt rózsamézzel, vagy rózsa hidrolátummal

1-2 órára dughatunk kefires vagy joghurtos tampont a hüvelybe 2 héten keresztül.