Élet Öröm - A margarinról

A Margarin eredetileg a pulyka hizlalásához lett előállítva. Amikor a pulykák meghaltak a Margarintól a befektetők, akik ennek az anyagnak kikísérletezéséhez adták a tőkéjüket vissza akarták szerezni a pénzüket és ezért ezt a fehéres anyagot, ami nem hasonlít semmilyen étkezési anyagra megkeverték egy kis sárga színezékkel és elkezdték értékesíteni, hogy a vajat felváltsa. Hogy tetszik? Egy ügyes ötlettel új ízesített változatok láttak napvilágot. Tudod mi a különbség a Margarin és a vaj között?

Olvasd végig és megtudod! Roppant érdekes...

Mindkettő termék majdnem azonos kalóriát tartalmaz. A vaj szaturális zsírtartalma kicsit magasabb mint 8gramm összehasonlítva a Margarine 5gramm-jával. A Margarine fogyasztása a nőknél 53% növeli meg a szív és keringési rendelleneségeket szemben az ugyannyi mennyiségü vaj elfogyasztásával a Harvard orovsi kutatásai szerint. A vaj fogyasztása elősegíti a különböző tápanyagok felszívódását és felhasználását az emberi szervezetben. A vaj nagyon sok tápértékkel rendelkezik. A vaj íze nemcsak sokkal finomabb, hanem ízfokozóként is használható. A vajat évezredek óta használja az emberiség szemben a Margarine, ami kevesebb, mint 1OO évvel ezelőtt fejlesztettek ki.

És most a Margarine-ról:

Nagyon magas a telített zsírtartalma! A szívkoszorúér betegségek kialakulásának veszélye megháromszorozódik!
Megnöveli a koleszterolt és azon belül is a „rossz” LDL–t és lecsökkenti a „jó” koleszterolt!
A rákos megbetegedések veszélye ötszörösére növekszik!
Csökkenti az anyatej minőségét!
Csökkenti az immunrendszert!
Csökkenti az inzulin szintjét!

És most jön a legdurvább: A MARGARIN egyetlen egy molekula kivételével már majdnem műanyag! Ha azonos lenne ez az egy molekula is, akkor már 1OO%-ban azonos lenne egy bevásárló szatyorral! Így azonban CSAK 99%-ig azonos! 27 komponense vagyis összetevője azonos a festékkel.

Ha ez még mindig nem elég arra, hogy elgondolkodjál az étkezéseden, akkor itt van még két érdekesség:
Kipróbálhatod magad is....helyezz el egy MARGARIN-t az utcán vagy a garázsban (lehetőleg ne a napon) és pár nap múlva vizsgáld meg! Észreveszed majd, hogy senki sem nyúlt hozzá még azok a kis muslincák is elkerülik. Az illata sem változik mert nem rendelkezik semmilyen tápanyagértékkel és egyetlen baktérium sem tud megtelepedni rajta éppen ezért! Hogy miért? MERT MŰANYAG! Rákennéd a kenyeredre a műanyag bevásárló szatyrodat????