Élet Öröm - A rákellenes és immunerősítő szeder

Ez a legédesebb rákellenes és immunerősítő gyümölcs!

Az egyik legegészségesebb, bár kissé méltánytalan elfelejtett gyümölcsünk. A legújabb kutatások szerint azonban igen hatékony fegyver a rák elleni küzdelemben, és az immunrendszer megerősítésében.

Ha módod van rá, ültess a kertedbe szedret, szaporítsd, és fogyassz belőle a lehető legtöbbet, mert nagyon egészséges.

Kétszer annyi vitamint tartalmaz, mit az áfonya, ezen belül a C-vitamin tartalma is igen kiemelkedő, mely elengedhetetlen a szív- és érrendszeri betegségek elkerülése érdekében – és az immunrendszer erősítése is nagyban függ tőle.

Kisebb vérzések, zúzódások és sebek esetén pedig kiváló pakolás készíthető a szederből, hiszen csersav tartalma miatt kiváló sebgyógyító, és a vérzést is csökkenti. A benne lévő tanninok szövetmegújító hatással rendelkeznek.

Ha naponta megeszel két marék szedret, biztosítod vele a szervezeted számára szükséges mangánt. Ez az ásványi anyag elengedhetetlen a csontok egészsége érdekében.

Egy marék szeder kb. 8 g rostot tartalmaz, ezért nagyon fontos szerepe van az emésztés szabályozásában is. Csökkenti a koleszterinszintet, és fogyókúra alapját is képezheti, hiszen magas rosttartalma miatt szerepe lehet a súlycsökkentésben is.

Rákellenes kúráknál se feledkezz meg róla!

A szederben lévő rostanyagok a vastagbélrák megelőzését szolgálják. A rostanyagok táplálják a bélbaktériumokat, javul az enzimműködés, bizonyos aminosavak előállítását is segíthetik.

rákellenes, immunerősítő szeder