Élet Öröm - Sminkelési tipp keskeny archoz

1.lépés - kiemelés

1.lépés - kiemelés

Kapcsold fel az asztali lámpát vagy menj ki a napra. Ha most megnézed az arcod, akkor láthatod, hogy az arcodnak bizonyos részeit megvilágítja a fény, más részei pedig "árnyékba" kerülnek.

Azokat a vonalakat, amelyek jobban látszódnak, érdemes egy világos színű púder/ alapozó/ korrektor segítségével kiemelni. Kenj magadra csíkokat akár az indiánok, majd az ujjaiddal finoman dolgozd el.

 

2.lépés - formázás

2.lépés - formázás

A rajzon feltűntetett területeken kontúr ceruzával körvonalat készítünk. Ez egy sötétebb szín, amely így optikailag más formában tűnteti fel arcunkat. A hajunk tövénél, az arc és az állkapocs csontok közti vonalban, az orrunk vonala mentén és az állunknál is érdemes formázni egy kicsit. 

A kontúr ceruzák különféle árnyalatban kaphatóak, sőt szettben is megvásárolható, amely tartalmazza a fent említett kiemelőt is. 

3.lépés - pirosítás

3.lépés - pirosítás

Ha az első két lépés alkalmával felvitt anyagokat szépen eldolgoztuk,akkor jöhet a pirosítás. Sokak számára kérdés, hogy hová érdemes a pirosítót tenni? A válasz igen egyszerű!

Mosolyogj egyet a tükörbe, s nézd meg mely az arcod legmagasabb, leginkább kicsúcsosodó területe. Ha megtaláltad, akkor azt a részt lásd el pirosítóval!

4.lépés - az eddigiek egységesítése

4.lépés - az eddigiek egységesítése

Egyelőre kétségbeesetten állsz a tükör előtt? Nem érted, hogy a sok vonalból hogyan lesz a végén káprázatos smink? Már csak néhány mozdulat választ el a tökéletes összhatástól. Fogd a sűrűszőrű ecsetedet, s körkörös mozdulatokkal kezdd el "összemosni" az erős vonalakat. 

Addig folytasd, amíg meg nem szűnnek arcodon a határvonalak. Ezután már csak egy kis szempillaspirál, szájfény és már készen is vagy! Egy dolgot azonban ne felejts el! Asminkeléshez használt eszközöket mindig tisztán kell tartani!