Élet Öröm - Szempillaspirál házilag

Már az ókori egyiptomi nők is tisztában voltak vele, hogy a szénnel megszínezett szempilla csodásan kiemeli a tekintetet, nem véletlen, hogy a szempillaspirál az egyik legkedveltebb dekorkozmetikummá nőtte ki magát.

Szempillaspirál házilag

Bár a készen kapható változatok igazán sokszínűek, mind színben, mind állagban és kefekivitelben - most egy olyan változatot ajánlunk, mely házilag elkészíthető, vagyis mentes mindenféle adalékanyagtól.

Szempillaspirál házilag

Hozzávalók:

  • 4 teáskanál aloe vera gél
  • 2 teáskanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál aktív szénpor vagy keserű kakaópor
  • fél teáskanál reszelt méhviasz
  • üres, tiszta szempillaspirál-tartály

Az aloe vera gélt, a kókuszolajat, valamint a méhviaszt tedd egy serpenyőbe, és melegítsd addig, míg a méhviasz felolvad, vigyázz azonban arra, hogy a kókuszolaj ne forrjon fel! Attól függően, hogy fekete vagy barna spirált készítenél, keverd a masszához az aktív szenet vagy a kakaóport, majd addig kutyuld, míg teljesen el nem olvad benne a színezőanyag. Töltsd a kihűlt masszát egy tűvel kiszúrt zacskóba, végül öntsd a tiszta tartályba.

A szempillaspirálból vízálló változatot is készíthetsz, ha picivel megnöveled a méhviasz mennyiségét. A kozmetikum körülbelül fél évig áll el, ha azonban az állaga vagy a szaga hamarabb furcsa lesz, akkor dobd ki, és készíts új adagot.